Vever damask

Ved vevstolen. Alf Ivar Oterholm.

Alf Ivar Oterholm har produsert mange vakre vevnader, noen av dem ganske store bordduker vevd i damask.

Damask er en spesiell vev-teknikk som opprinnelig stammer fra Østen og som kom til Europa for mange hundre år sida. Hvem er 77 år gamle Alf Ivar Oterholm, som skaper så vakre vevnader? Han er landskapsarkitekt. Han har jobba ved Norges landbrukshøgskole på Ås, nå NMBU, der han tok en dr. scient.-grad i landskapsplanlegging på 1970-tallet. Deretter har han arbeidet i mange år med undervisning for arkitekter, sivilingeniører og planleggere ved institutter for arkitektur og planlegging ved NTNU i Trondheim.

Tekst og foto: Torstein Finnbakk

Les mer på midtinorge.no

Reklame

Forfattar: Torstein Finnbakk

Finnbakk Skrivestue Orgasnisasjonsnummer: 919 743 700 finnbakk.com Jeg tar gjerne oppdrag - artikler og reportasjer for aviser, tidsskrifter, - bokprosjekt, dokumentar, hefter, årbøker, - språklig bearbeiding og kvalitetssikring - oversettelse bokmål – nynorsk - foto Min bakgrunn: Over 30 år som journalist, kommunikasjonsrådgiver, forfatter og skribent Bokutgivelser: «Når star kan jage måse» (lyrikk, Oktober forlag, 1978) «Fem stjerne blenk» (lyrikk, Tiden norsk forlag, 1982) «Hemnes i krig 1940-45» (faglitteratur, lokalhistorie, Hemnes kommune 1995) Messenger: messenger.com/t/finnbakk facebook.com/finnbakk Instagram: @finnbakkskrivestue e-post: torstein.finnbakk(at)gmail.com tlf +47 909 82 968

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: