Sultestreik – Fem stjerne blenka

Sveltestreiken utanfor Stortinget i 1979

Vi har nylig markert den store Altaaksjonen i Stilla. Sultestreiken utanfor Stortinget i 1979 var ei vesentleg hending i kampen. Eg skreiv dette diktet til dei som sveltestreika. Sidan ga diktet namnet til diktsamlinga mi.

///FEM STJERNE BLENK

///Ser du fem stjerne blenk
goddag og farvel
over Šávžu
Eira og Gaup
Sara og Bæhr
og Tornensis

Kjenn du svelten han sig
og sett seg som
tele i tundra
Blikke bi matt
Men vilja e seig
som ein sentråd

Ser du fem stjerne venk
goddag og farvel
Ska di sløkkest
før at lyse ska vinn
før at land ska ligg fritt
nord i Šávžu

Reklame

Forfattar: Torstein Finnbakk

Finnbakk Skrivestue Orgasnisasjonsnummer: 919 743 700 finnbakk.com Jeg tar gjerne oppdrag - artikler og reportasjer for aviser, tidsskrifter, - bokprosjekt, dokumentar, hefter, årbøker, - språklig bearbeiding og kvalitetssikring - oversettelse bokmål – nynorsk - foto Min bakgrunn: Over 30 år som journalist, kommunikasjonsrådgiver, forfatter og skribent Bokutgivelser: «Når star kan jage måse» (lyrikk, Oktober forlag, 1978) «Fem stjerne blenk» (lyrikk, Tiden norsk forlag, 1982) «Hemnes i krig 1940-45» (faglitteratur, lokalhistorie, Hemnes kommune 1995) Messenger: messenger.com/t/finnbakk facebook.com/finnbakk Instagram: @finnbakkskrivestue e-post: torstein.finnbakk(at)gmail.com tlf +47 909 82 968

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: